Ράδιο Μαρτυρία: Γιόρτασε 22 χρόνια στον… αέρα!

Με μεγαλοπρέπεια, εορτάστηκε η επετειακή εκδήλωση για τα 22 χρόνια που έκλεισε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός ” Ράδιο Μαρτυρία” την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητροπόλεως μας.

Το πρωί της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσι του Αγίου Κοσμά όπου γίνονται οι καθημερινές αναμεταδόσεις του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας, του Εσπερινού, του Απόδειπνου και της Ιεράς Παρακλήσεως, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού ένεκεν της εορτής του σταθμού.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του ευχαρίστησε μεταξύ άλλων όλους τους συνεργάτες του Ραδιοφωνικού Σταθμού συγχαίροντας τους, για το εθελοντικό τους διακόνημα και ευχαριστώντας τους για τις ωραίες εκπομπές.
Από νωρίς το απόγευμα εκατοντάδες φίλοι και φίλες προσήλθαν για να ευχηθούν από κοντά τα χρόνια πολλά στο σταθμό της Τοπικής μας Εκκλησίας που 22 χρόνια κρατάει συντροφιά, στις διψασμένες ψυχές των ακροατών του, μεταδίδοντας το μήνυμα της Αγάπης του Θεού, το μήνυμα της Ορθοδόξου Μαρτυρίας.
Την επετειακή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονας, οι οποίοι νωρίτερα έφτασαν στην πόλη μας και  ο πρώτος σταθμός της ολιγοήμερης επισκέψεως  τους, στάθηκε ο ραδιοφωνικό μας σταθμός.
Εκεί τους υποδέχτηκαν Κρητικοί με παραδοσιακές στολές από τον χορευτικό σύλλογο ”οι βιγλάτορες”  λέγοντας τους μαντινάδες και προσφέροντας στους δύο φιλοξενουμένους Μητροπολίτες παραδοσιακά αναμνηστικά δώρα.
Στη συνέχεια οι Αρχιερείς μετέβησαν στον ραδιοθάλαμο του σταθμού μας,  όπου απηύθυναν ζωντανά στον αέρα, σύντομους χαιρετισμούς και τις ευχές τους, για τα 22  χρόνια του εκκλησιαστικού ραδιοφώνου.
Την όλη εκδήλωση συντόνισε υπέροχα,  η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Μητροπόλεως μας  κ. Στυλιανή Περάκη, δίνοντας  πρώτα τον λόγο στον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας  Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, για να αναγνώσει το μήνυμα του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, για την εορτή του σταθμού μας.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Διευθυντής του σταθμού κ. Ευστράτιος Χατζηδάκης αναφέροντας μεταξύ άλλων τον βασικό κορμό του νέου προγράμματος χειμώνας 2014-15, και ευχαριστώντας παράλληλα τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, τους Αγίους Αρχιερείς, τους ιερείς, τους άρχοντες του τόπους μας, τις στρατιωτικές αρχές, τα σώματα ασφαλείας και όλο τον παρευρισκόμενο κόσμο.
Μετά την παρουσίαση του νέου προγράμματος,  ακολούθησε παρουσίαση και ενημέρωση για την τεχνική υποδομή του σταθμού μας καθώς και για τις νέες εργασίες που πρόσφατα ολοκληρώθηκαν στην Μαλάξα, σχετικά με τον ιστό της κεραίας από τον Τεχνικό Διευθυντή, Πρωτ. Κων/νο Θωμαδάκη.
Σύντομους χαιρετισμούς και ευχές τις οποίες ανακοίνωσε η κ. Στυλιανή Περάκη, πέραν από τις εκατοντάδες, που από το πρωί δίδονταν  στο τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού μας από όλο τον κόσμο, έστειλαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης και ο Βουλευτής Χανίων κ. Μανούσος Βολουδάκης.
Στη συνέχεια αποδόθηκαν τιμητικές πλακέτες για την προσφορά τους στο σταθμό, στον εμπνευστή της ιδέας Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, στον πρώτο Διευθυντή και νυν Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, στον νυν  Διευθυντή και στον Τεχνικό Διευθυντή του σταθμού μας για την προσφορά τους στο Εκκλησιαστικό Ραδιόφωνο.
Με την καλλικέλαδη  φωνή της κ. Νεκταρίας Καραντζή, η αίθουσα γέμισε με υπέροχες μελωδίες, κερδίζοντας άξια στο τέλος το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους χαιρετισμούς και τις εγκάρδιες ευχές των Σεβασμιωτάτων και Αγίων Αρχιερέων.